Når livet er vanskelig

Hvordan mestre bekymringstanker?

Er du en som bekymrer deg mye og som synes det er vanskelig å slutte og bekymre seg? Du har gjerne bekymret deg for hvordan det skal gå på eksamen, hvordan du skal klare å betale husleie og samtidig ha nok penger til mat eller om du i det hele tatt vil komme i jobb etter utdanning? Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

Les mer

Hva er en psykisk diagnose?

Hva er en psykisk diagnose, hvorfor settes det psykiske diagnoser og hva betyr det egentlig?

Les mer

Til deg som er urolig og redd i disse koronatider

Det er ikke rart at du er urolig i disse dager. Nyhetene har store oppslag om sykdom og dødsfall og myndighetene har innført sterke tiltak for å stoppe spredning av viruset, som forandrer hverdagen til oss alle. Denne artikkelen gir deg råd om hvordan du kan takle uroen.

Les mer

Korona: Skap en ny mening

Det er uvant å ha så lite kontroll over nær fremtid, og det gjør noe med oss å være isolert fra venner, familie og studiested over så mange uker. Det er normalt å føle seg utrygg og urolig når vi ikke kan planlegge og se fremover. Da kan det være lurt å snu fokuset mot det vi faktisk kan kontrollere, og å lete etter noe meningsfullt i det. Her er noen tips som kanskje kan sette deg på sporet av en ny mening:

Les mer

Bekymret for Korona, jobb eller studier? Her er en meditasjonsøvelse du kan prøve.

Burde vi bekymre oss? Det er vanskelig å la være. Av og til føles det til og med nyttig, som om det kan forhindre at vonde ting skjer. Men denne underliggende ideen om at bekymring gir oss kontroll er en løgn. Bekymring gjør ikke det vonde mindre vondt og det forhindrer ikke at smertefulle ting skjer.

Les mer

En liten hverdagsmeditasjon

Mange ganger om dagen skal vi nå vaske hender. Et smitteforebyggende tiltak som kan kjennes som et nødvendig onde, nokså kjedelig, lett å glemme og ofte for raskt gjennomført. Kan vi gjøre det på en annen måte? Kan vi bruke anledningen til å samle oss her-og-nå i øyeblikket og til og med nyte det øyeblikket? Umulig? Neida, hva med å gjøre håndvasken til en øvelse i oppmerksomt nærvær, en liten hverdagsmeditasjon?

Les mer


Plattform: Ung.no