Skal jeg oppsøke hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt mye med konsentrasjon helt siden jeg var liten, der jeg blant annet har dagdrømt mens læreren snakker eller ikke klarer og fokuserer på en samtale når folk snakker med meg. I starten har jeg alltid dukket opp i forelesning og har prøvd å følge med, men etter knapt 2 minutter, så begynner jeg å tenke på noe annet, jeg ser rundt klassen eller har lyst til å forlate fordi jeg hater å sitte så lenge. Jeg har klart meg gjennom livet med bestått karakterer. Ellers går jeg rundt uten å gjøre ferdig oppgaver som må gjøres, og utsetter alt til siste liten. Jeg prøvde å forklare til fastlegen min at det er vanskelig for meg å konsentrere meg, men han hjalp meg ikke noe videre. Han sa bare at alle sliter med dette og at jeg burde bare motivere meg selv mer og slutte å bli distrahert, og at det ikke er mulig å henvise meg til andre helsetilbud siden det er lang venteliste. Jeg føler virkelig at jeg trenger hjelp. Skal jeg oppsøke hjelp eller droppe det som legen min sa?

SVAR

Besvart 14.04.2021 11:13:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Studiemestringstips til hjemmekontor

Hjemmekontor utfordrer vår evne til å strukturere egen studiehverdag. Sliter du med prokrastinering og selvdisiplin til vanlig, vil ikke isolasjonen gjøre det lettere. Selv de som vanligvis holder seg til en fast timeplan, kan kjenne på uro når rutinene faller vekk. Men det er håp, du kan lage din egen struktur og her er noen tips for hvordan du kan få det til.

 

Les mer
attach_file

Slik klarer du overgangen til høyere studier.

Overgangen fra videregående til universitet eller høgskole kan være stor, og det er helt normalt å føle seg både overveldet og ensom i en slik tid (overgang). Det er så mye nytt å forholde seg til; nytt studiested, nytt fag, nye mennesker og kanskje har du flyttet for deg selv for første gang?

Her er noen tips for hvordan du kan få til få en god start på semesteret.

 

Les mer
account_circle