I sorggrupper får du møte andre studenter i sorg og et innblikk i hvilke erfaringer de har gjort seg. Sorggruppe er også en anledning til å sortere i dine egne tanker og følelser ved å sette ord på din sorg. I sorggruppe er det åpenhet for alle mulige reaksjoner og følelser. Hver enkelt gruppedeltaker er i sin prosess, noe kan oppleves likt eller gjenkjennbart, mens andre ting er forskjellig.

Det flest gir tilbakemeldinger på etter å ha deltatt i gruppe, er hvor godt det var å ikke kjenne seg alene i sorgen. Mange sier også at det å ha en avtalt tid der sorgen får plass i en ellers travel hverdag, var viktig for dem, og også at det føles godt å åpne opp om sorgen uten å kjenne på at du plager andre med dine «problemer». Mange fremhever også at gruppa er et sted der det er trygt å dele tanker og følelser akkurat slik de har opplevd dem, uansett hvor skummelt, rart eller fælt det høres ut.

Noen kan ha behov for mer hjelp igjennom sorgen, det er derfor viktig å skille mellom behandling og sorggruppen. Sorggruppe er ikke terapi, men kan ofte fungere som et supplement til terapi.

I gruppemøtene åpnes det for at deltakerne deler opplevelsene rundt sorgen, og tema som er relevant for mange blir løftet opp og snakket om. Målet for gruppa er å treffe andre mennesker i samme situasjon, dele følelser og sette ord på sorgen for å fremme vekst og mestring gjennom sorgen.

De profesjonelle gruppelederne rammer inn møtene og sørger for at alle får snakke. Gruppelederne har taushetsplikt, og gruppedeltakerne har en moralsk taushetsplikt mellom seg.

Noen aktører som tilbyr sorggruppe:

Sorggruppe i SiO .

Studentprestene UiO og Bi

Studentprestene Oslomet

Studentprestene i Bergen

Studentprestene Trondheim

Fransiskushjelpen