Har jeg et rusproblem?

Festing hver helg, en joint i ny og ned, cola på festivaldoen. Er det egentlig så farlig, og hvordan vet du om du er i ferd med å utvikle et rusproblem?

Les mer

Vokst opp i et hjem med alkohol- eller andre rusproblemer?

Statistikk viser at barn av alkohol- og rusmisbrukere ofte vegrer seg for å søke hjelp og støtte, og at mange av dem som oppsøker hjelp, gjør dette først når de er godt voksne. Kanskje fordi de er vant til å leve med det, vant til å håndtere det alene, men også fordi det er lett å tenke at det er lite andre egentlig kan gjøre for å hjelpe. Noen ganger er det vanskelig å oppdage at vanskelige følelser her og nå, har sammenheng med erfaringer fra rus i oppveksten.

Les mer

Hvordan tørre å snakke om rus med en du er bekymret for?

Er du bekymret for om noen du er glad i har et rusproblem, eller er du fullstendig klar over at de har det, men usikker på hvordan du skal ta det opp? Å snakke om rus kan være skikkelig vanskelig, særlig fordi det er lett for den andre å komme i forsvar og bli fornærmet eller sint. Her er noen tips for en slik samtale.

Les mer

Hvorfor får jeg fylleangst?

En ting er skallebank og kvalme etter en fuktig natt i lystig lag. Men hvorfor den forferdelige fylleangsten?

Les mer

Hva er cannabis og hvordan virker det på hjernen din?

Hva er cannabis og hvordan virker det på hjernen? Sjekk ut helsedirektoratets nye kunnskapskampanje: Weedensenteret.no og få kvalitetssikret informasjon om cannabis.

Les mer

Del din historie med oss

Har du en blogger i deg? Eller en historie du tenker at andre studenter kan ha nytte av å lese? Vi i Studenter Spør ønsker oss eksempler fra levd liv: om det er erfaringer fra studenttilværelsen, en utfordring du har stått i, et problem du har løst eller fikk hjelp til å løse -send det til oss så kan det hende vi publiserer akkurat ditt innlegg.

Les mer