?

Drikker for mye hva skal jeg gjøre?

Kvinne 24 . 12 Oktober 2020
Spørsmål

Jeg sliter med å kontrollere hvor mye jeg drikker. Drikker noen ganger altfor mye, og det har blitt et lite problem. Sliter ikke med dette ved drikke til middag og rolige kvelder, men Hva skal jeg gjøre?

Kvinne (24)
Klinisk sosionom svarer
Hei

Det er bra at du tar tak i at du sliter med å kontrollere hvor mye du drikker. Konkret vil jeg anbefale deg å bestille en time hos din fastlege. Da kan dere sammen kartlegge omfanget av problemet, og finne ut hva du trenger av hjelp slik at problemet ditt ikke vokser. 

Alternativt kan du undersøke tilbudet ved din samskipnad.

Du kan og gå inn og lese mer om, og kartlegge, eget alkoholforbruk her. Der får du råd, og tips om apper og flere hjelpeinstanser.

Hvis du vil prøve deg på egen hånd så kan en måte å starte på være å bestemme deg på forhånd for hvor mye du skal drikke i løpet av en kveld/fest. Da bør du passe på at du ikke tar med deg mer alkohol enn du skal drikke. Du har nok større sjanse for å få dette til hvis du allierer deg med en venn/venninne, og sier noe i stil med "jeg har ikke lyst å bli altfor full i kveld, kan du hjelpe meg å minne meg på at jeg ikke skal kjøpe mer enn X øl, og minn meg på at jeg ikke skal be om alkohol fra andre". F eks. Her må du finne noe du selv synes er ok, men det viktige er å gjøre det vanskeligere å skli ut når du vel har begynt å drikke. Vi vet nemlig at man blir mer impulsiv, og det er vanskelig å ta beslutninger når man allerede er beruset eller i god stemning. Oppsummert: bestemt på forhånd, og legg til rette for at det blir "vanskeligere" å bryte din egen plan. 

Jeg heier på deg!

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?