Nytt semester – gyllen anledning til å etablere nye studievaner

Ett nytt semester ligger foran deg og det er nå du har muligheten til å få den gode starten du kanskje angret på du ikke fikk i forrige semester. Her er fem råd til hvordan skape gode studievaner som kan vare ut semesteret.

Les mer

Hvordan håndtere nerver ved muntlig eksamen

Hvordan lykkes på muntlig eksamen til tross for høy nervøsitet? Studentrådgivningen i SiO Helse har noen råd til deg:

Les mer

Tips til sunn studentmat på budsjett

Føler du at du ikke har råd til å spise skikkelig, eller at du ikke har nok tid eller plass? Små endringer i matvanene dine kan påvirke både helse, energi og konsentrasjon og ikke minst: gi deg romsligere budsjett og økt matglede.

Les mer

Motivasjon og Korona

Har du lyst til å kvele den som kom opp med slagordet Just do it? Eller seigpine medstudenten som alltid er morgenfrisk og disiplinert? Eller er du mer av typen som retter frustrasjon over manglende motivasjon innover mot deg selv? Hvorfor er det ekstra tøft å motivere seg under korona? Finnes det noe du kan gjøre for å få tilbake motivasjonen?

Les mer

Utsetter du ting du burde fått gjort?

Å prokrastinere betyr at du utsetter noe du egentlig har bestemt deg for å gjøre, selv om du vet at det er uheldig for deg. Her kan du lese mer om prokrastinering og få noen råd til hvordan unngå å gå i prokrastinerings-fella.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Karakterer og eksamener er i utgangspunktet ment å skulle øke motivasjonen og innsatsen din. Men krav til karakterer kan skape så mye stress og bekymring at det går utover din evne til å tenke klart. Nerver i forkant av eksamen er helt normalt, og kan føre til at du skjerper deg, men for noen kan nervene ta overhånd.

Les mer

Sliten i Koronamuskelen?

Vårsemesteret ble en krise. Alt ble innstilt, begrenset eller digitalisert. Selv om vi var urolige, kunne vi også kjenne på dugnadsånd og en spenning over variasjonen i den nye hverdagen. Slik er vi som mennesker; nyoppstått stress kan gi et ekstra gir. Nå, flere måneder og flere runder inn i bekjempelsen av viruset, er det lite igjen av det ekstra giret. Hva kan du gjøre for å holde ut når «koronamuskelen» din er utslitt?

Les mer

Dårlig samvittighet

Følelser hjelper oss til å navigere i verden og skal i bestefall motivere oss til å handle. Som at når du føler deg sulten, så er sultfølelsens funksjon at du skal skaffe deg mat. Når du føler frykt, skal følelsen få deg til å stoppe, trekke deg unna, unngå fare. Men hvorfor får vi dårlig samvittighet?

Les mer

5 råd mot eksamensangst – Før eksamen

Ikke skyv bort tanken på eksamen! Her er fem råd til deg som sliter med eksamensangst

Les mer

5 råd mot eksamensangst – På eksamensdagen

Hvordan takle nerver på selve dagen? Her er fem råd til deg som sliter med eksamensangst

Les mer

Tips til digital muntlig eksamen.

Som om ikke muntlig eksamen er nervepirrende nok i seg selv, skal du nå avlegge den online. Nervøs? Studentrådgivningen i SiO Helse gir deg noen tips til forberedelse og gjennomføring av digital muntlig eksamen.

Les mer

Del din historie med oss

Har du en blogger i deg? Eller en historie du tenker at andre studenter kan ha nytte av å lese? Vi i Studenter Spør ønsker oss eksempler fra levd liv: om det er erfaringer fra studenttilværelsen, en utfordring du har stått i, et problem du har løst eller fikk hjelp til å løse -send det til oss så kan det hende vi publiserer akkurat ditt innlegg.

Les mer