Eksamensangst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har eksamen om 2 uker og jeg greier ikke å konsentrere meg til å studere. Jeg studerer sykepleie og vi har om sykdomslære nå som er et ganske stort tema vi må kunne på ganske kort tid. Problemet er at hver gang jeg prøver å studere så føler jeg meg ukonsentrert, og jeg kjenner på stresset. Samt så føler jeg hele tiden på skyldfølelse (for at jeg ikke greier å studere/at jeg ikke kan stoffet), hjertebank, nervøsitet, selvforakt og at gråten er på vei. Jeg har også hatt flere sammenbrudd. Tidligere i år, så hadde jeg en samtale med min tante som er psykolog, og hun lurte på om jeg kanskje har angst (sånt generelt sett, ikke kun når det gjelder skole). Kanskje det er tilknyttet til mine såkalte katastrofetanker, men jeg vet ikke. Jeg er jo udiagnoisert, så jeg vil ikke si noe mer på det. Hva burde jeg gjøre for å kunne øve og takle denne eksamen? Jeg vil så inderlig bli sykepleier, men jeg føler at jeg ikke er "verdi" nok til å bli en sykepleier, og at jeg bare burde droppe ut.

SVAR

Besvart 02.06.2021 15:05:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Karakterer og eksamener er i utgangspunktet ment å skulle øke motivasjonen og innsatsen din. Men krav til karakterer kan skape så mye stress og bekymring at det går utover din evne til å tenke klart. Nerver i forkant av eksamen er helt normalt, og kan føre til at du skjerper deg, men for noen kan nervene ta overhånd.

 

Les mer
attach_file

5 råd mot eksamensangst – På eksamensdagen

Hvordan takle nerver på selve dagen? Her er fem råd til deg som sliter med eksamensangst

 

Les mer
attach_file

Hvordan mestre bekymringstanker?

Er du en som bekymrer deg mye og som synes det er vanskelig å slutte og bekymre seg? Du har gjerne bekymret deg for hvordan det skal gå på eksamen, hvordan du skal klare å betale husleie og samtidig ha nok penger til mat eller om du i det hele tatt vil komme i jobb etter utdanning? Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

 

Les mer
attach_file

Bekymrer du deg mye for eksamen?

Kanskje det hjelper litt å vite at du ikke er alene? Her er TRE vanlige ting studenter bekymrer seg for i eksamenstida og noen tips hvis du har det slik.

 

Les mer
account_circle