Hvordan er det å være ny student i Oslo?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan jeg spørre selv om jeg ikke er student før til høsten? Så jeg er dårlig med ordentlige vennskap og ble verre av to år nesten bare på zoom, men nå har jeg en ny mulighet til å endre personlighet osv og faktisk få venner på et nytt sted, eller nesten de fleste skal til uio tror jeg? Men uansett vet dere hvilke personlighetstrekk folk ser etter i venner utenom snill osv for det har ikke hjulpet. Og hvilke personlighetstrekk jeg må skaffe meg for å bli invitert med på ting og selv bare lunsj liksom, og av folk jeg også vil være med og ikke 'bare' andre som ikke har noen? Eller først tror dere vi faktisk får fysisk og fadderuke eller blir alt via zoom eller hvis dere vet det da, og vet dere hva man gjør på fadderuke? Er det sant at det er som russetiden bare på universitet? Har dere forresten også rådgivere som vi har? Er det de man kontakter om man vil bytte studie til et av de andre man hadde på listen om man ikke trives? Jeg tror jeg kommer til å trives men bare i tilfelle liksom

SVAR

Besvart 15.06.2021 15:27:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik klarer du overgangen til høyere studier.

Overgangen fra videregående til universitet eller høgskole kan være stor, og det er helt normalt å føle seg både overveldet og ensom i en slik tid (overgang). Det er så mye nytt å forholde seg til; nytt studiested, nytt fag, nye mennesker og kanskje har du flyttet for deg selv for første gang?

Her er noen tips for hvordan du kan få til få en god start på semesteret.

 

Les mer
attach_file

Ensom på nytt studiested?

Er du ny i byen? Eller har det vært en større utfordring å bli kjent med nye mennesker enn du antok før du begynte å studere? Her er noen råd til deg som føler deg ensom eller er redd for at du er i ferd med å bli det.

 

Les mer
account_circle