?

Hvordan tilrettelegger universitetet for lærevansker eller ADD/ ADHD?

Kvinne 28 . 25 Oktober 2019
Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan universitetet tilrettelegger for dem med lærevansker og lidelser som feks. ved ADD og ADHD? Spesielt ved eksamener. Er det noe å få gjort der? Tidsfrister og forventninger er veldig vanskelige å holde.

Kvinne (28)
Fagperson svarer
Hei

Studenter som har lærevansker eller som har diagnoser som ADD/ ADHD kan ha rett til tilrettelegging i studiehverdagen.

Hvordan tilretteleggingen gis vil vurderes ut fra dine individuelle behov som du skriver i en søknad til studiestedet ditt. I søknaden må du også legge ved dokumentasjon fra en lege eller annen sakkyndig person.

Når det gjelder eksamen kan aktuell tilrettelegging være å få ekstra tid, eller å få tilgang til et skjermet eksamenslokale. 

Du kan også søke om tilrettelegging i løpet av semesteret f.eks hjelp til å planlegge studieløpet ditt, utlån av tekniske hjelpemidler eller teknisk utstyr, eller tilgang på hvilerom. Jeg legger ved en link til en artikkel fra ung.no som går mer i dybden på tilrettelegging på høyskoler og universiteter.

Jeg anbefaler deg å kontakte den som er ansvarlig for tilrettelegging ved ditt studiested for å få veiledning på dine rettigheter og muligheter. Videre at du får informasjon om søknadsprosessen (frister o.l.) 

Lykke til i studiene. 

 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Finner du ikke det du leter etter?